Aster Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Aster çiçeğinin adı Yunan kökenlidir ve “yıldız” anlamına gelir. Astraea’nın Yunan adalet tanrıçası Astraea tarafından, Pandora’nın insanlığın tüm kötülüklerini içeren kutuyu açtığı zaman dökülen gözyaşlarından doğduğu söylenir. Roma mitolojisinde ise Aşk tanrıçası Venüs’ün sembolik çiçeğidir.

Toprak ve Saksı Seçimi

Aster için uygun olan toprak humus bakımından zengin, çok iyi drene edilmiş ve sürekli nemlidir. PH nötr veya hafif alkali olma eğiliminde olmalı ve taşlı toprak muhtemelen olgun organik gübre ile zenginleştirilmelidir.

Sulama, Isı ve Sıcaklık

Aster suyun durgunluğundan korkar, bu nedenle bir sonraki sulamadan önce toprağın kurumasını beklemek gerekir. Yaprakları ıslatmamaya dikkat etmek önemlidir, çünkü nemli yaprak küf oluşumuna neden olur. Aster çiçeği, her tür sıcaklığa (kış sıcaklık toleransları -15 ° / -20 ° C’ye kadar bile) çok dayanıklıdır, ancak optimum sıcaklık 17 ile 24 ° C arasındadır.

Konumlandırma

Aster çiçeği, uzun süre çiçek açtığı güneşli alanlar için bir bitkidir. Toprak her zaman ıslaksa (ancak her zaman drenaja dikkat ederse), kısmi gölgeyi bile tolere edebilir.

Çoğaltma

Aster’in çoğaltılması ilkbaharda ekimle veya sonbaharda tutamların bölünmesiyle yapılabilir. İlkbaharda ekerek üreme yapılır. Fideler yaklaşık 10 cm yüksekliğe ulaştığında, bir sonraki baharda toprağa ekilen ayrı kaplara nakledilir. Ancak sonuçlar çok değişkendir. Tutamların bölünmesiyle çoğaltma işlemi çiçek açtıktan sonra yapılmalıdır.