Bosch GO vs Bosch IXO

Bosch Go yakın zamanda piyasaya çıktı. Bosch'un bu yeni ürününü inceleyenlerin aklında iki soru var: IXO mu? Yoksa Go mu?

Gelelim bu ürünleri kıyaslamaya! Bildiğiniz gibi Bosch’un elektrikli el aletlerinde profesyonel (mavi) ve amatör (yeşil) seri olmak üzere iki grubu bulunuyor. Bosch Go profesyonel seri, Bosch IXO ise amatör serinin ürünleri.

Her iki üründe de 3,6 V gücünde 1,5 A’ lik lityum akü bulunuyor.

İki üründe standart 1/4″ altıgen bits uçları ile kullanılabiliyor. Fakat IXO’da kullanabileceğiniz farklı aparatlar bulunuyor. Barbekü için üfleme, baharat öğütücü, tirbuşon, çim kesme aparatı, üniversal kesme adaptörü, açılı delme adaptörü gibi 9 farklı adaptörü bulunuyor. Tabi bunların her biri ayrı bir şekilde satılıyor.

GO üzerinde tork ayarı yapabileceğiniz E-Clutch özelliği bulunmaktadır. IXO’da ise böyle bir özellik bulunmuyor. Fakat ek olarak tork momenti adaptörü ile hassas işlerde kullanabileceğiniz bir adaptör bulunuyor.

IXO üzerinde çalışma sırasında vidalama yüzeyini aydınlatan bir led fener de var. Go’da ise aydınlatma feneri mevcut değil. Dar alanlarda çalışma yapacaksanız Go’nun en büyük eksiklerinden biri aydınlatması olabilir.

Ayrıca, her iki ürün de micro usb ile şarj edilebiliyor.

Bosch GO ve IXO Karşılaştırma

  GO IXO
Tork 2,5-5 Nm 3-4,5 Nm
Pil Tipi Lityum İyon Lityum İyon
Akü Gerilimi 3,6 V 3,6 V
Akü Kapasitesi 1,5 Ah 1,5 Ah
Ağırlık 0,28 kg 0,3 kg
Şarj Süresi 1,5 saat 3 saat
Maks. Vida Çapı 5 mm 5 mm
Devir Sayısı 360 d/dk. 215 d/dk.

İki ürünün teknik özelliklerini incelediğinizde aynı tip akü kullanmalarına rağmen Go’da daha hızlı şarj, daha fazla güç ve tork kapasitesi sunmaktadır.

İki ürün arasında farkları, artıları ve eksileri sizlerle paylaşmaya çalıştık. İki ürün arasında kaldıysanız, ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar verebilirsiniz.